Generic filters
Exact matches only

Premiärvecka för blivande Kyl- och Värmepumptekniker

Det var en intensiv vecka för de blivande kyl och värmepumptekniker som nyligen påbörjade sin sexmånadersutbildning på INSU.

Alla deltagare på utbildningen har fått en viss praktisk utbildning på sina kyl- och värmepumpföretag där de arbetar eller har APL. Den här veckan är det dags för första utbildningsperioden i ”skolbänken” på INSU. Först på schemat står ”Lagar och regelverk” kring köldmedier. Ett ämne som kan kännas mastigt, men som är av stor vikt när man ska arbeta som kyl- och värmepumptekniker, säger Mats Österberg, produktansvarig och kursledare i ämnet. Förstår vi inte vikten av hur vi hanterar köldmedier är risken stor att vi skadar både oss själva och miljön.

Efter en och en halv dags drillning i lagar och regelverk är det grundläggande kylteknik – systemuppbyggnad som står på schemat. Det är ett nyfiket gäng som går ut till kyl-labbet. Här blir det genomgång av verktygshantering med praktiska övningar. Intresset är stort och utmaningen att vilja lyckas med de praktiska uppgifterna är stor.

Kyl- och värmepumptekniker INSU

INSUs kyl- och värmepumpteknikerutbildning bygger på intensiva teoripass med inslag av praktiska övningar under utbildningsveckorna i Katrineholm. Ute på företagen har de blivande kyl- och värmepumpteknikern ett antal praktiska moment de ska göra. De ska även skriva dagbok över vad de gör. Handledaren på företaget har i uppdrag att stötta och ge de bästa förutsättningar för praktisk träning.

INSUs utbildning till kyl- och värmepumptekniker är framtagen i samarbete med Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Vill du veta mer om utbildningen hittar du information på www.insu.se