Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

CANT Fiber/LAN

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 6 dagar

Hänger du med i utvecklingen inom kommunikationsnät? Vi hjälper dig att få den kunskap du behöver. Fiberlänkar med analoga överföringar har funnits länge, men nu distribueras även IP-TV med både fiber och partvinnad kabel. Samtidigt är bredbandsutbyggnaden till bostäder i full gång och där används koaxialkabel, fiber och partvinnad kabel. I vår utbildning blir du certifierad för Communication, Antenna, Network, and Technology (CANT) Fiber LAN.

Kursmål

Du får kunskaper för att kunna bygga och driftsätta moderna kommunikationsnät med både fiber och partvinnade nät. Genom att gå våra kurser Datanät installation och Datanät driftsättning så får du kompletta kunskaper för att klara examinationen för CANT certifiering fiber LAN.

Innehåll

Block 1:
Datanät koppar, 1 dag
Datanät fiber, 1 dag

Block 2:
Datanät driftsättning, 3 dagar

Under block 2 finns möjlighet att genomföra examination för certifiering. Aktuella kurstillfällen och information om innehåll och pris hittar du under respektive kurs.

För att möta marknadens utveckling har CANT tagit fram en certifiering för fiber LAN. Du hittar mer information på deras hemsida www.cant.se.

Målgrupp

För dig som arbetar på företag som vill auktorisera sig för CANT fiber LAN. För att ett företag ska kunna vara CANT-auktoriserat så måste det ha minst en CANT-certifierad tekniker anställd.

Förkunskaper

För att gå utbildningen så behöver du ha kunskap om teleanläggningar.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta