Generic filters
Exact matches only

Välkommen tillbaka Emelie

Emelie Brax beslöt sig under året för att göra karriärsbyte. Från att ha arbetat som språklärare är hon nu en av 11 företagslärlingar som påbörjat INSU:s utbildning till installationselektriker.

Nu är det kursvecka två och det har gått en månad sedan vi träffade Emelie sist. Så här säger hon om vad hon tycker om utbildningen och hur den påverkar henne i sin roll som företagslärling installationselektriker.

 

Var det någon skillnad på arbetsuppgifter du fick göra?

– När jag började utbildningen till installationselektriker så arbetade jag på vår verkstad. Efter första kursveckan fick jag vara ute mer och göra installationsarbeten. Erfarenheten från verkstaden med att läsa ritningar och bygga exempelvis styrskåp var till stor nytta vid felsökning.

Kunskaperna från första kursveckan var också till stor hjälp. Sådant vi gått igenom på kursen föll på plats väl ute vid jobben på Provektor.

Var det någon skillnad i tryggheten i arbetsmomenten?

– Ja, det var många moment som föll på plats när jag hade både de teoretiska och praktiska kunskaperna.

Har du fått bra support från din handledare på jobbet?

– Min arbetsgivare uppmuntrar till kompetensutveckling. HR-avdelningen ser till att jag får komma ut på olika uppdrag med olika kollegor. Jag får bra handledning och kan prova på olika moment.

Är dina kollegor intresserade och frågvisa om vad du lärt dig under utbildningsveckan på INSU?

– Ja, de är uppmuntrande och intresserade av att höra hur utbildningen är och vad vi gör. Eftersom företaget uppmuntrar till kompetensutveckling är ju även HR-avdelningen nyfikna på hur det går.

Vad var det bästa du tog med dig till jobbet från förra kursveckan?

– Att vi fick med oss många bra råd och tips från vår lärare. Sådant som inte alltid går att hitta i en lärobok.

Hur har den här kursveckan varit?

Den har varit intensiv och rolig. Vi har haft mycket praktiska övningar. Vi har bland annat byggt en central. En bra övning där jag fick med mig många bra tips för framtida jobb. Sista kursdagen kommer vi att ha säkerhetsutbildning. Den körs på distans, då ses vi på webben.

Om cirka en månad är Emelie Brax tillbaka på INSU i Katrineholm. Då får vi höra mer om hur lärlingstiden varit för en blivande installationselektriker.