Generic filters
Exact matches only

Årets kursledarträff 2023

Det märks tydligt att alla har längtat efter att få ses på plats. Få mingla, byta erfarenheter, få inspiration och nya idéer. Ett 60-tal externa kursledare samt medarbetare på INSU har fyllt föreläsningssalen i Nyköping med skratt och prat. Ljudnivån är härligt hög. Det är en stolt Jens Back, vd på INSU, som hälsar alla välkomna till INSU och Nyköping. Äntligen är årets kursledarträff i gång.

De senaste två åren har kursledarträffarna genomförts på Teams av förklarliga skäl. Det har fungerat bra. Men nu känns det riktigt roligt att få hälsa våra duktiga kursledare och medarbetare välkomna till ett intressant program och det personliga mötet, säger Jens Back.

Kursledarträffarna ger en bra möjlighet för alla att lära känna varandra.
Många av oss på INSU kommunicerar med kursledarna via telefonen och mejl. Att få ett ansikte och få träffas ”på riktigt” ger väldigt mycket för både kursledare och oss medarbetare. Att byta erfarenheter och bolla idéer med varandra är också något som främjas vid de årliga kursledarträffarna, menar Jens.

Förmiddagens program är fyllt med nyheter och matnyttig information från INSUs verksamhetschefer. En presentation av kursledare och medarbetare ger ansikten och namn på samtliga. Vissa kursledare utbildar på INSUs Yrkeshögskola, en del inom företagsutbildning och andra inom lärlingsutbildning. Presentationen och informationen ger alla en helhet och öppnar upp för nya möjligheter och samarbeten.

Efter en god lunch på Scandic Stora hotellet i Nyköping är det dags för årets inspirationsföreläsning. När Göran Adlén intar scenen fylls hela salen med energi. Som omvärldsspanare, rådgivare och affärsutvecklare har han alltid nya kloka och inspirerande tankar och idéer.

Hur ser vi på framtidens möjligheter? Ska vi göra si eller ska vi göra så? Ska vi gasa eller ska vi bromsa? Vilka idéer ska vi genomföra? Det hemliga rådet som kursledare och medarbetare fick med sig från eftermiddagen är kanske ett av de viktigaste råden för framgång.

En kursledarträff på INSU ska självklart även innehålla en bit kultur, god mat och dryck. Därför avslutades dagen med en stadsvandring i Nyköpings anrika kvarter och en härlig middag på Stora hotellet.

Det blev en inspirerande och givande kursledarträff 2023. Nu ser vi fram emot ett spännande år och förstås mot nästa års kursledarträff, säger en nöjd Jens Back med kollegor.

”Röster från kursledarträffen”

Mattias Arturson, kursledare inom elsäkerhet
– Roligt att få ansikten på andra kursledare och utbyta erfarenheter. Inspirerande föreläsning med Göran Adlén.

Mats Olsson, kursledare inom kyla
– Bra att få information om företaget och kul att se att INSU är verksamma inom så många områden.

Mikael Flink, kursledare inom sprinkler.
– Det är bra med information även om jag kände till det mesta sedan tidigare. Det är också trevligt att träffa alla de andra kursledarna.

Therese Sommarström, utbildningsledare på yrkeshögskolan
– Jag är ny på INSU sen i höstas och har haft mycket kontakt med kursledarna via mejl, telefon och Teams. För mig var det värdefullt att få träffa kursledarna på plats. Det stärker kontakten.

Sören Hultman, produktutvecklare inom elsäkerhet
-För mig som arbetar med utveckling av kurser och kursmaterial är det mycket värdefullt att träffa kursledarna. Genom deras åsikter och idéer kan vi utveckla och förbättra våra utbildningar.