Generic filters
Exact matches only

Hej Therese, välkommen till INSU. Berätta lite om dig själv

Therese är nyfiken, smart och orädd. Redan till gymnasiet valde hon att flytta från Hudiksvall till Saltsjöbaden för att läsa Naturlinjen med inriktning astronomi. Efter gymnasiet gjorde hon värnplikten och en karriär inom försvaret. Hon har bott både i Hudiksvall, Stockholm, Halmstad och Kairo. Nu har vi glädjen att ha henne som utbildningsledare på INSU yrkeshögskola.

Hur ser din utbildnings- och jobbkarriär ut?

– Jag är uppväxt i Hudiksvall, men flyttade redan i tonåren till Saltsjöbaden för att gå gymnasiet. Efter gymnasiet gjorde jag värnplikten och efter värnplikten studerade jag vidare på Militärhögskolan i Stockholm och på Stockholms universitet.

Under ett par år veckopendlade jag mellan hemmet i Stockholm, till militärhögskolan i Halmstad. Där arbetade jag som lärare i pedagogik. Ett roligt jobb, men pendelavståndet fick mig att tacka ja till en tjänst på Försvarshögskolan i Stockholm.

För 10 år sedan flyttade jag, min man och våra två barn från Stockholm till Nyköping. Vi valde Nyköping för att få en lugnare uppväxtmiljö för våra barn.  Att staden hade närhet till hav, ett lagom utbud av butiker, restauranger och andra faciliteter var också avgörande. Här passade pendelavståndet till Stockholm bra eftersom jag vid flytten jobbade på Försvarshögskolan.

”Det har blivit några turer mellan Stockholm och Nyköping”

Efter en tids pendlande fick jag en tjänst som utbildningsledare på Campus Nyköping. Jag var sedan tillbaka en period på Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Så det har blivit några turer mellan Stockholm och Nyköping.

 Jag har alltid arbetat med utbildning och kompetensförsörjning på mina olika jobb. Det är något som ligger mig varmt om hjärtat och anledning till att jag sökte tjänsten som utbildningsledare på INSU yrkeshögskola.

Som utbildningsledare på yrkeshögskolan planerar och bemannar jag utbildningar. Jag stöttar och agerar bollplank vid framtagande, genomförande och efterarbetet med kurser. Även kvalitetssäkring av utbildningarna ingår mina arbetsuppgifter.

Jobbet innebär även mycket kontakt med företag i branschen. Dels de företag som är med i våra utbildningars ledningsgrupper, dels företag som tar emot studerande på deras LIA (lärande i arbete).

Här på INSU yrkeshögskola har jag nytta av mina kunskaper sedan tidigare jobb. Samtidigt får jag utmaningen att lära mig en ny bransch. Utbildning inom installationsbranschen är helt nytt för mig. Det är mycket spännande.

”Får jag möjlighet så snorklar och dyker jag gärna”

Vilka är dina fritidsintressen? Har du några dolda talanger eller udda hobby?

– Jag gillar och har alltid gillat idrott. Alla i min familj är idrottsintresserade. Både jag och min man har spelat handboll. Nu är det barnens tur att vara aktiva idrottare, medan jag och min man satsar mer på yoga, gym och löpning och att skjutsa barnen till träning och matcher. Får jag möjlighet så snorklar och dyker jag gärna.

Vad gäller hobbys så går jag just nu på en keramikkurs. Det är verkligen roligt.

Vad gör du på din semester?

– Hälsar gärna på gamla vänner i Europa som jag lärt känna bland annat som lägerledare i Schweiz och från min studietid i Kairo.

Varmt välkommen till INSU säger vi till Therese!