Search
Generic filters
Exact matches only

Sju ”nya” medarbetare på plats

Med fokus på framtiden – Sex nya medarbetare och en återvändare på plats. Vi jobbar just nu med flera spännande utvecklingsprojekt och tar samtidigt in ny härlig energi och kompetens. Det är en stor glädje att få hälsa fler duktiga medarbetare välkomna till INSU.

 

Claes Sjöberg Säljare VVS-Kyla INSU

Claes Sjöberg är vår nya medarbetare inom sälj och affärsutveckling, med inriktning på VS, Ventilation, Kyla samt Projektledning. Claes hjälper våra kunder att välja rätt kompetensutveckling ur vårt utbildningsutbud.

Hej Claes, berätta lite för våra kunder och samarbetspartners vem du är.

– Jag har jobbat som entreprenadbesiktningsman, installationssamordnare, säljare, filialchef och projektingenjör. Innan jag kom till INSU jobbade jag som projektledare på SSAB i Oxelösund.

Jag bor med fru, dotter och ett antal afrikanska dvärggetter på en liten gård strax utanför Nyköping, så fritiden går mestadels åt till diverse göromål på gården. När tillfälle ges åker jag gärna motorcykel och fiskar. Flugfiske har legat mig varmt om hjärtat ända sen jag var liten grabb. Vintertid åker familjen gärna slalom i värmländska fjällen.

 

Maria Holmkvist produktutvecklare INSU

Maria Holmkvist är produktutvecklare inom VVS, kyla och ventilation. Med sin breda kompetens kan hon se helheten som krävs för att utveckla utbildningar som möter dagens behov.

Maria, berätta lite för våra kunder och samarbetspartner vem du är.

– Jag är utbildad VVS-ingenjör och Kart- och Mätningsingenjör. Har jobbat som konstruktör/projektör hos bland annat SWECO, ÅF, Stålkloo Ingenjörsbyrå och EVR & Wahlings. Från 2007 och fram till det jag kom till INSU har jag jobbat som yrkeslärare VVS hos Lernia, Refis och Jällagymnasiet i Uppsala.

På fritiden sportar jag mycket, springer, cyklar, simmar och åker skidor. Jag är även gympaledare på Korpen och hos vår lokala idrottsförening. Utöver sportandet så åker jag gärna motorcykel. Till nästa sommar siktar jag på att “ta kortet” och köpa en egen motorcykel.
Familjen består av två tonårsbarn och två mycket bortskämda katter. ?

 

Peter Karlsson Affärsområdeschef INSU

Peter Karlsson har med sin bakgrund den perfekta profilen för rollen som chef för gymnasie- och lärlingsutbildningarna på INSU. Både El- och VVS-lärlingar ligger under hans vingar.

Hej Peter, vem är du och vad du gör när du inte är på jobbet?

– Jag har tidigare arbetat som rektor och biträdande rektor på Campus Manilla gymnasium och Duveholms gymnasiet. Jag är utbildad gymnasielärare i grunden med en rektorsutbildning utöver det.

Jag har fru och tre barn, så mycket tid ägnas åt familjen och barnens fritidssysselsättningar. Just nu är det ridning och fotboll som gäller. I övrigt försöker jag spendera lite tid på sjön och fiska. En fritidssysselsättning som jag tagit upp igen efter många år. Familjen stora gemensamma intresse är skidåkning. Vi spenderar gärna vinterdagarna tillsammans skidbacken. Spökbacken i Katrineholm och Idre i Dalarna är våra favoritställen.

 

Gösta Körlof IT-Pedagog INSU

Gösta Körlof tar INSU och våra kunder med på den digitala resan. Som IT-pedagog är han ansvarig för att koordinera ett av våra större utvecklingsprojekt ”Nya digitala utbildningar på webben som du kan genomföra när det passar dig”.

Hej Gösta, vem är du och vad du gör när du inte är på jobbet?

– Jag har jobbat med projektledning och utveckling på olika industriföretag. De senaste åren har jag jobbat som gymnasielärare i matematik, fysik, teknik och programmering.

Jag har fru, fyra barn och sex barnbarn som jag gärna umgås med på fritiden. Vi har ett sommarställe i Haparanda där jag trivs att vara.
Jag gillar att gå på gym och spela ”World of tanks”. I övrigt tycker jag det är roligt att utmana mig själv, studera och lära mig nya saker.

 

Anne Sofie Tunon Administration & Service INSU

Anne-Sofie Tunon-Ericsson hälsar vi välkommen tillbaka till INSU efter hennes två år i USA. Med hennes tidigare erfarenhet från INSU kommer hon att vara till hjälp på flera av våra avdelningar.

Hej Anne-Sofie, vem är du och vad du gör när du inte är på jobbet?

– Jag har arbetat med sälj, marknadsföring och kommunikation till största delen av mitt yrkesverksamma liv. I USA passade jag på att vidareutbilda mig i text, bild och film medan min man jobbade och ”drog in” pengar till hushållet. ?

Åter i Sverige är det just nu fullt upp med att förbereda plats för vårt bohag som kommer med container från USA. I övrigt fyller jag gärna min fritidtid med att träffa familj och vänner. Jag gillar trädgårdsarbete, måla, tapetsera och att klä om möbler. Det blir även en hel del sportande, allt från Pickle ball, Zumba, gym och golf.

 

Andreas Johansson Yrkeslärare INSU

Andreas Johansson, VVS-läraren som ger våra företags- och gymnasielärlingar all kunskap de behöver för att bli duktiga VVS-montörer.

Hej Andreas, berätta lite om din bakgrund och vad du gör när du inte är på jobbet?

– Jag är utbildad VVS-montör och har arbetat på Oppunda VVS i Katrineholm. Där jobbade jag både på servicesidan och entreprenader. Efter 14 år på företaget beslutade jag mig för att det var dags att göra något nytt. Läraryrket verkade intressant och att få utbilda blivande VVS-montörer kände jag skulle vara roligt. Nu jobbar jag som lärare på INSU och slutför samtidigt mina studier till behörig yrkeslärare VVS.

Jag har fru och två små barn. På fritiden gillar jag att träna och spela golf, men just nu blir det inte så ofta. Jag lägger mycket av min tid på barnen och att bygga på vårt nya hus. Sport är ett av mina stora intressen och då är det framförallt hockey som jag följer. Favoriterna är Djurgården och Colorado Avalanche. Sen tycker jag om att resa, Grekland eller USA och Kanada är favoriterna.

 

Produktutvecklare Nour Damra INSU

Nour Damra är vår nya klippa på produktområdet el-auktorisation. Som produktutvecklare ser han till att INSUs el-kurser ligger i framkant, har rätt innehåll och utvecklas med branschen.

Hej Nour, berätta lite för våra kunder och samarbetspartners vem du är.

– Innan INSU arbetade jag som installationselektriker ett antal år. Jag har även arbetat nio år som legitimerad yrkeslärare på gymnasiet. Steget från elektriker till lärare och nu produktutvecklare på INSU känns spännande och roligt.

Efter jobbet umgås jag med familjen som består av fru och två barn. Sommartid åker vi båt i skärgården. Vintertid blir det slalomskidor och snowboard. I år har jag börjat golfa, så får vi se vart det leder.

 

Vi hälsar samtliga ”nya” medarbetare varmt välkomna till INSU och hoppas att ni som kunder, deltagare och samarbetspartners ska trivas lika bra med dem som vi gör!